Monariza

Üye
Selam arkadaşlar, son zamanlarda “e-dönüşüm” diye bi şey duyuyorum, önce “bu da neyin nesi” dedim ama biraz araştırınca baya faydalı bi iş olduğunu anladım. Kısaca şöyle: Gelir İdaresi Başkanlığı kağıt fatura olayını bitirip her şeyi dijital hale getirelim demiş. Özel entegratör firmalarla çalışıyorsunuz, fatura kesmek, göndermek falan o kadar pratik ki, insan şaşırıyor.

E-Dönüşümde Neler Var?​

• E-Fatura: Artık kağıtla uğraşmak yok. Bilgisayardan faturayı hazırlıyorsunuz, bi tıkla gönderiyorsunuz, karşı taraf da anında görüyor. Hem hızlı hem de hata yapma riski düşüyor.
  • E-Arşiv: Faturalarınızı saklamak için kutu kutu arşiv yapmaya gerek kalmıyor. Hepsi dijitalde duruyor, istediğinizde açıp bakıyorsunuz, masraf da çıkmıyor üstelik.
  • E-İrsaliye: Mal gönderirken irsaliye hazırlamak mı kaldı? Onu da online yapıyorsunuz, her şey takip edilebilir ve şeffaf oluyor.

Sipariş Yönetimi de Kolaylaşıyor​

Bu sistem sadece faturayla sınırlı değil, sipariş işlerini de baya rahatlatıyor. Mesela bi paket alıyorsunuz, Trendyol’daki siparişlerinizi, n11’i, Hepsiburada’yı, hatta Amazon Türkiye’yi tek yerden kontrol edebiliyorsunuz. Her platformun siparişi karışmıyor, hepsi düzenli, ben geçenlerde denedim, cidden zaman kazandırıyor.

Niye İşe Yarıyor?​

• Verimlilik: Hem vakitten tasarruf ediyorsunuz hem de maliyet düşüyor, daha ne olsun?
  • Güvenlik: Belgeler dijitalde, kaybolma korkusu yok, üstelik güvenli bi sistem.
  • Pratiklik: Fatura mı lazım, irsaliye mi, hepsi elinizin altında.
  • Çevre Meselesi: Kağıt az kullanıyoruz, doğaya da bi katkımız oluyor, fena mı?
Kısacası, e-dönüşüm işinizi dijital dünyaya taşıyor, hem hızlı hem güvenli bi hale geliyor. Rekabetin arttığı şu dönemde bence bi bakmaya değer. Ben kullanıyorum ve memnunum, siz ne dersiniz? Aranızda deneyimleyen varsa yazsın, bi fikir alışverişi yapalım!

Geri