Monariza
Üye
Selam arkadaşlar, Hepsiburada’da mağazanızı biraz daha profesyonelce yönetmek istiyorsanız API anahtarı olayına bir göz atmanız lazım. Ben geçenlerde aldım, süreç aslında çok basit, ama başlamadan önce birkaç şeye dikkat etmeniz gerekiyor. Onları da aşağıda anlattım, buyurun adım adım gidelim:
Önce Bunları Halletseniz İyi Olur
- Hepsiburada’da bir mağazan olmalı, yani aktif bir satıcı hesabı lazım.
- Satıcı başvuru formunu doldurup onaylatmış olmanız gerekiyor, yoksa bu işe girişemiyorsunuz.
1. Developer Portal’a Giriş
Öncelikle Hepsiburada’nın developer sayfasına gitmeniz lazım, adresi şu: https://developers.hepsiburada.com/. Burası anahtar alacağımız yer.2. Hesap İşini Çözün
Eğer daha önce kayıt olmadıysanız bi hesap açın, çok uzun sürmüyor. Hesabınız varsa zaten kullanıcı adı-şifreyle giriverin.3. Entegrasyonlar Kısmına Bakın
Giriş yapınca sol tarafta bi menü var, oradan “Entegrasyonlar” diye bir seçenek çıkacak, ona tıklayın.4. Yeni Entegrasyon Yapalım
Karşınıza “Yeni Entegrasyon Oluştur” diye bir buton gelecek, ona basıp devam edin.5. Bilgileri Girin
Burada size bi isim soracak, mesela “Mağaza Entegrasyonu” gibi bi şey yazabilirsiniz. Entegrasyon türünü “API” olarak seçip diğer alanları da doldurun, çok karmaşık değil.6. Anahtarı Kapın
Her şey bittikten sonra “Entegrasyon Detayları” sayfasında API anahtarınızla birlikte bi de API Secret çıkacak. Bunları bi yere not edin, çünkü önemli. Ben word’e kopyaladım mesela, ama siz nerde rahat ederseniz oraya yazın.Şunlara Dikkat Edin
- Bu anahtar ve secret olayı baya gizli bilgiler, sakın kimseyle paylaşmayın.
- İsterseniz aynı anahtarı birkaç yerde kullanabiliyorsunuz, sorun çıkmıyor.
- Bi problem yaşarsanız Hepsiburada’nın destek ekibine yazın, bence gayet yardımcı oluyorlar.