Monariza
Üye
Selam millet, e-arşiv fatura olayını bi süredir kullanıyorum, baya hoşuma gitti, o yüzden size de anlatayım dedim. Teknik şeylerle kafa şişirmek istemem, basitçe yazacağım, içindekiler şöyle: giriş, özellikler, avantajlar ve nasıl yapılır.
Giriş
E-arşiv fatura, bildiğimiz faturanın dijital hali işte. Kağıtla uğraşmayı bitirip her şeyi online’a taşıyor. Türkiye’de GİB’in standartlarına uygun bi sistem, işletmeler için hem hızlı hem güvenli bi çözüm. Kağıt faturaları çöpe atıp dijital dünyaya geçmek isteyenler için birebir.E-Arşiv Faturanın Özellikleri
- Dijital Saklama: Kağıt faturalar tarih oluyor, her şey dijitalde saklanıyor. Hem yer kaplamıyor hem de güvenli.
- Hızlı İşlem: Faturayı kesiyorsunuz, anında müşteriye gidiyor, bekleme derdi yok.
- Yasal Geçerlilik: Resmi bi belge, vergi dairesi falan bunu tanıyor, muhasebede sorun çıkmıyor.
- Entegrasyon Kolaylığı: Muhasebe programınız varsa ona bağlayabiliyorsunuz, her şey otomatik akıyor.
- Çevre Dostu: Kağıt azalıyo, doğaya bi katkımız oluyor, fena mı?
E-Arşiv Faturanın Avantajları
- Maliyet Düşüyor: Kağıt, mürekkep, arşiv masrafı falan yok, baya tasarruf ediyorsunuz.
- Hızlı Erişim: Faturalar dijitalde, istediğiniz an buluyorsunuz, ofiste dosya karıştırmaya son.
- Hata Azalıyor: Elle yazarken yapılan yanlışlar azalıyor, sistem kendi hallediyor.
- Denetim Kolay: Denetim mi geldi, hoop belgeler hazır, her şey düzenli.
E-Arşiv Fatura Nasıl Oluşturulur?
- Sistem Seçimi: Önce bi yazılım ya da platform buluyorsunuz, e-arşiv hizmeti veren bi sürü yer var.
- Kayıt ve Onay: GİB’e kaydoluyorsunuz, bi onay süreci var, o bitince başlıyorsunuz.
- Fatura Tasarımı: İşletmenize göre bi fatura şablonu yapıyorsunuz, basit bi iş.
- Fatura Oluşturma: Müşterinin bilgilerini, sattığınız şeyin detaylarını, fiyatı falan girip faturayı hazırlıyorsunuz.
- Gönderim: Hazır olunca maille ya da dijital bi yolla müşteriye yolluyorsunuz, bu kadar.